Herbata czarna Persian Earl Grey - Basilur, 25 szt, ekspres Rozwiń

Herbata czarna Earl Grey Premium - Basilur, 25 szt

Basilur Basilur

Hb. 71720

Nowy

Czarna herbata cejlońska z olejkiem bergamotowym, liść BOPF 100%. Herbata Earl Grey charakteryzuje się wspaniałym aromatem o delikatnych cytrusowych nutach. 

Zawartość opakowania:25 sztuk herbaty ekspresowe

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, gatunek BOPF

 

 

Więcej szczegółów

6 Przedmioty

13,90 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska z olejkiem bergamotowym, liść BOPF 100%. Herbata Earl Grey charakteryzuje się wspaniałym aromatem o delikatnych cytrusowych nutach. 

Zawartość opakowania:25 sztuk herbaty ekspresowej

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, gatunek BOPF

Skład: czarna herbata cejlońska (98,25%) z naturalnym aromatem bergamotki (1,75%).

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.