Herbata 2 w 1, zielona herbata z różą, papają i ananasem - Basilur, puszka 125 g Rozwiń

Herbata 2 w 1, zielona herbata z różą, papają i ananasem - Basilur, puszka 125 g

Basilur Basilur

Hb. 70238

Nowy

Unikalne zestawienie dwóch rodzajów herbat w połączonych ze sobą puszkach. Citrus Tea to delikatna mieszanka naturalnych owoców papai, ananasa, płatków róży i nagietka z zieloną herbatą cejlońską. Green Tea to czysta zielona herbata.

Zawartość: 50 g herbaty liściastej owocowej, 75 g zielonej liściastej herbaty, opakowane w elegancką puszkę z tłoczeniami

 Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

47,95 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Unikalne zestawienie dwóch rodzajów herbat w połączonych ze sobą puszkach. Citrus Tea to delikatna mieszanka naturalnych owoców papai, ananasa, płatków róży i nagietka z zieloną herbatą cejlońską o intensywnym, lecz wyrafinowanym aromacie. Green Tea to czysta zielona herbata, gładka i delikatna w smaku.

Zawartość opakowania: 50 g herbaty liściastej owocowej, 75 g zielonej liściastej herbaty, opakowane w elegancką puszkę z tłoczeniami

Górna część 50 g, dolna 75 g.

Waga netto: 12 5g

Skład: GÓRA - zielona liściasta herbata cejlońska (97.5%) z dodatkiem ananasa (0.8%), papai (0.8%), nagietka (0.2%), płatków róży (0.1%) oraz naturalnym aromatem cytryny (0.6%). DÓŁ - 100% zielona liściasta herbata cejlońska bez dodatków

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: YH (Young Hyson)

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.