Herbata czarna Magic Evening szampan, ananas Basilur 65 g NOWOŚĆ Rozwiń

Herbata czarna Magic Evening szampan, ananas Basilur 65 g NOWOŚĆ

Basilur Basilur

Hb. 71913

Nowy

Czarna herbata cejlońska z dodatkiem ananasa, chabru, słonecznika oraz naturalnym aromatem winogron.

W środku pudełka znajduje się szklana tuba z korkowym zamknięciem, która zawiera najwyższy gatunek herbacianego suszu z Cejlonu.

W każdym pudełku znajdziemy 20 sztuk papierowych filtrów do parzenia herbaty liściastej.

Waga netto: 65 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

38,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska z dodatkiem ananasa, chabru, słonecznika oraz naturalnym aromatem winogron.

W środku pudełka znajduje się szklana tuba z korkowym zamknięciem, która zawiera najwyższy gatunek herbacianego suszu z Cejlonu.

W każdym pudełku znajdziemy 20 sztuk papierowych filtrów do parzenia herbaty liściastej.

Waga netto: 65 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOP1 (Broken Orange Pekoe) – herbata zawierająca łamane długie i grube liście.

Jeśli za literami określającymi gradację herbaty pojawia się „1”, oznacza to herbatę o absolutnie najwyższej jakości wśród danej klasy. Ta jedynka dodana do ciągu literowego świadczy o ogromie pracy wykonanej przy selekcji liści począwszy od zbioru, a kończąc na pakowaniu.

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.