Herbata 2 w 1, czarna Earl grey Captain's i gampola - Basilur, puszka 125 Rozwiń

Herbata 2 w 1, czarna Earl grey Captain's i gampola - Basilur, puszka 125

Basilur Basilur

Hb. 70241

Nowy

Unikalne zestawienie dwóch rodzajów herbat w połączonych ze sobą puszkach. Capitain's Tea to czarna herbata z dodatkiem skórki bergamotki, mango, ananasa, niebieskiego chabru, nagietka, szafranu, wanilii i cynamonu. Gampola  to najczystsza czarna herbata klasy FBOP.

Zawartość: 50 g herbaty Earl Grey, 75 g czarnej liściastej herbaty, opakowane w elegancką puszkę z tłoczeniami

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

47,95 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Unikalne zestawienie dwóch rodzajów herbat w połączonych ze sobą puszkach. Capitain's Tea to czarna herbata z dodatkiem skórki bergamotki, mango, ananasa, niebieskiego chabru, nagietka, szafranu, wanilii i cynamonu. Gampola  to najczystsza czarna herbata klasy FBOP.

Puszka górna: czarna sypana herbata cejlońska FBOP, liściasta z dodatkiem chabru, nagietka, szafranu, mango, ananasa, aromatyzowana olejkiem bergamotowym (earl grey) z nutą cynamonu i wanilii. Ta wyjątkowa kompozycja nadaje herbacie orzeźwiający aromat i mocny smak. Najwyższej jakości specjalna cejlońska herbata.

Puszka dolna: czarna sypana herbata cejlońska FBOP EX.SP z regionu Gampola, bez dodatków, o ciemnym i mocnym aromacie.

Wyjątkowa kolekcja dwusmakowych herbat w puszkach. Górna część stanowi mieszankę czarnej herbaty cejlońskiej z domieszką płatków kwiatowych i kawałków owoców. Dolna część czysta czarna herbata cejlońska bez aromatów i domieszek.

Górna część 50 g, dolna 75 g.

Waga netto: 125 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe) /  FBOP EX.SP (Flowery Broken Orange Pekoe Fannings Extra Special)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.