Herbata zielona oolong Kamień, Japoński ogród, Basilur puszka 75 g Rozwiń

Herbata zielona oolong Kamień, Japoński ogród, Basilur puszka 75 g

Basilur Basilur

Hb. 70160

Nowy

Najwyższej jakości zielona herbata oolong, delikatna o kremowym aromacie, liściasta, bez dodatków.

Zawartość opakowania: 75 g herbaty liściastej opakowane elegancką puszkę w kształcie kamienia

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Chiny

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

37,95 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Najwyższej jakości zielona herbata oolong, delikatna o kremowym aromacie, liściasta, bez dodatków.

Skład: Zielona herbata liściasta (96.5%) z naturalnym dodatkiem mlecznego aromatu (3.5%)

Zawartość opakowania: 75 g herbaty liściastej opakowane elegancką puszkę w kształcie kamienia

Kraj pochodzenia: Chiny

Gatunek: OOLONG

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata zielona oolong Kamień, Japoński ogród, Basilur puszka 75 g

Herbata zielona oolong Kamień, Japoński ogród, Basilur puszka 75 g

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.