Herbata czarna Kandy, mocna i intensywna - Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata czarna Kandy, mocna i intensywna - Basilur, stożek 100 g

Basilur Basilur

Hb. 70132

Nowy

Herbata pochodzi z regionu, z którego wzięła swoja nazwę, tereny te słyną z uprawy herbat o korzenno – słodowym smaku i mocnym aromacie, który uwielbiany jest przez miłośników picia herbaty.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej 

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

28,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Herbata pochodzi z regionu, z którego wzięła swoja nazwę, tereny te słyną z uprawy herbat o korzenno – słodowym smaku i mocnym aromacie, który uwielbiany jest przez miłośników picia herbaty.

Skład: 100% czarna herbata cejlońska, liściasta bez dodatków, z regionu Kandy.

Waga netto: 100g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.