Herbata czarna zimowa, żurawina expresowa 10 szt - Basilur Rozwiń

Herbata czarna zimowa, żurawina - Basilur, 100 szt

Basilur Basilur

Hb. 70168

Nowy

Czarna herbata cejlońska z owocem żurawiny.

Żurawina jest znana ze swoich właściwości prozdrowotnych, zawiera dużo witaminy C, działa dobroczynnie na układ moczowy, wzmacnia odporność organizmu.

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, 100 szt

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

36,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska z owocem żurawiny.

Żurawina jest znana ze swoich właściwości prozdrowotnych, zawiera dużo witaminy C, działa dobroczynnie na układ moczowy, wzmacnia odporność organizmu.

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, 100 szt

Waga netto: 200 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.