Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Zielona herbata SENCHA, wysokogórska bez dodatków.
Bardzo delikatna, napar o słomkowej barwie, charakteryzująca się łagodnym smakiem i aromatem. Produkowana z liści pochodzących z wczesnych zbiorów. Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, 10 saszetek po 1,5 g
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie sztuki!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Zielona herbata SENCHA, wysokogórska bez dodatków.
Bardzo delikatna, napar o żółtej barwie, charakteryzująca się łagodnym smakiem i aromatem. Produkowana z liści pochodzących z wczesnych zbiorów. Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.
Ilość saszetek - 20 szt.
Skład: 100% zielona herbata cejlońska bez dodatków
Waga netto: 30 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: FNGS (Fannings)
Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o tempraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.