Herbata czarna, wiśnia, migdały, New Years Gift, Basilur stożek 85 g Rozwiń

Herbata czarna, wiśnia, migdały, New Years Gift, Basilur stożek 85 g

Basilur Basilur

Hb. 71358

Nowy

Czarna herbata cejlońska mistrzowsko połączona z aromatem wiśni, krokoszem barwierskim i słodkimi migdałami podkreśli wyjątkowy świąteczny nastrój.

Zawartość opakowania: 85 g herbaty liściastej opakowane elegancki kartonik

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

27,90 zł

brutto

32,82 zł za 100 g

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska mistrzowsko połączona z aromatem wiśni, krokoszem barwierskim i słodkimi migdałami podkreśli wyjątkowy świąteczny nastrój.

Waga netto: 85 g


Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (87%) z dodatkiem wiśni (8%) krokoszu barwierskiego (1,5%) oraz z naturalnym aromatem wiśni (1,75%) i słodkich migdałów (1,75%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOP1 (Broken Orange Pekoe 1)


Czarna Herbata:

Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

 

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.