Herbata Magic Fruits, czarna z owocami, Basilur, 40 szt Rozwiń

Herbata Magic Fruits, czarna z owocami, Basilur, 40 szt

Basilur Basilur

Hb. 71560

Nowy

Elegancki ekspozytor zawierający 4 smaki czarnych herbat cejlońskich, Mango: z jabłkiem, mango, ananasem i marakują, Strawberry z truskawką, jabłkiem i kiwi, Sweet cherry z czereśnią, Raspberry z maliną i dziką różą.

Zawartość opakowania: 40 saszetek (po 10 szt z każdego smaku)

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

57,90 zł

brutto

72,39 zł za 100 g

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Elegancki ekspozytor zawierający 4 smaki czarnej herbaty cejlońskiej

z dodatkiem:

-dzikiej róży i maliny

-jabłka, truskawki i kiwi

-mango i ananasa

-czereśni

Ilość saszetek - 40 szt.

Waga netto: 80 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.