Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Elegancki ekspozytor zawierający 4 smaki czarnych herbat cejlońskich, Mango: z jabłkiem, mango, ananasem i marakują, Strawberry z truskawką, jabłkiem i kiwi, Sweet cherry z czereśnią, Raspberry z maliną i dziką różą.
Zawartość opakowania: 40 saszetek (po 10 szt z każdego smaku)
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Elegancki ekspozytor zawierający 4 smaki czarnej herbaty cejlońskiej
z dodatkiem:
-dzikiej róży i maliny
-jabłka, truskawki i kiwi
-mango i ananasa
-czereśni
Ilość saszetek - 40 szt.
Waga netto: 80 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Ekspresowa |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.