Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Najwyższej jakości czarna, cejlońska herbata mistrzowsko połączona z nutą brzoskwini, śmietanką oraz kwiatami białego i niebieskiego chabru.
Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej opakowane elegancki kartonik
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Najwyższej jakości czarna, cejlońska herbata mistrzowsko połączona z nutą brzoskwini, śmietanką oraz kwiatami białego i niebieskiego chabru.
Waga netto: 100 g
Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (95,35%) z dodatkiem białego (0,4%) i niebieskiego chabru (0,5%) oraz z naturalnym mleczno-brzoskwiniowym aromatem (3,75%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: BOP1 (Broken Orange Pekoe 1)
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.