Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Czarna herbata cejlońska, owoce moreli, berberys, dzika róża, kwiaty białego i niebieskiego chabru oraz krokosza barwierskiego, aromaty wanilii i migdałów.
Składniki: czarna herbata cejlońska (88,5%) z dodatkiem berberysu (1%), krokoszu barwierskiego (0,25%), owoców róży (6%), niebieskich (1%) i białych kwiatów chabru (0,25%) i naturalnego aromatu migdałów (1,5%) i wanilii (1,5%).
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Czarna herbata cejlońska, owoce moreli, berberys, dzika róża, kwiaty białego i niebieskiego chabru oraz krokosza barwierskiego, aromaty wanilii i migdałów.
Masa netto: 85 g
Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (88,5%) z dodatkiem berberysu (1%), krokoszu barwierskiego (0,25%), owoców róży (6%), niebieskich (1%) i białych kwiatów chabru (0,25%) i naturalnego aromatu migdałów (1,5%) i wanilii (1,5%).
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: BOP1
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.