Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Frosty Evening to unikatowa mieszanka najwyższej jakości czarnej, cejlońskiej herbaty połączona z owocami moreli, skórki z pomarańczy, kwiatów nagietka oraz naturalnego aromatu z pomarańczy i mandarynki. Polecana na zimne wieczory :)
Zawartość opakowania: 85 g herbaty liściastej opakowane elegancką puszkę
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Frosty Evening to unikatowa mieszanka najwyższej jakości czarnej, cejlońskiej herbaty połączona z owocami moreli, skórki z pomarańczy, kwiatów nagietka oraz naturalnego aromatu z pomarańczy i mandarynki. Polecana na zimne wieczory :)
Waga netto: 85 g herbaty liściastej opakowane w elegancką puszkę
Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (82,75%) z dodatkiem skórki pomarańczy (4%), moreli (10%), nagietka (0,25%) oraz z naturalnym aromatem mandarynki (1,5%) i pomarańczy (1,5%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe)
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.