Herbata czarna Tea book I, migdały, jaśmin - Basilur, kartonik książka 75 g Rozwiń

Herbata czarna Tea book I, migdały, jaśmin - Basilur, puszka książka 100 g

Basilur Basilur

70208

Nowy

Czarna herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem chabru, pąków jaśminu, niebieskiej malwy oraz naturalnym aromatem prażonych migdałów.

Intensywny aromat z nutą słodyczy, którą dają prażone migdały, tą wspaniałą mieszankę wieńczy piękne opakowanie w formie książki.

Waga netto: 100 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOP1 (Broken Orange Pekoe 1)

 

 

Więcej szczegółów

4 Przedmioty

94,90 zł

brutto

94,89 zł za 100 g

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem chabru, pąków jaśminu, niebieskiej malwy oraz naturalnym aromatem prażonych migdałów.

Doskonały smak herbaty zamknięty został w pięknej puszce w kształcie książki.

Waga netto: 100 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOP1 (Broken Orange Pekoe 1)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.