Herbata czarna Darjeeling - Basilur, puszka 100 g Rozwiń

Herbata czarna Darjeeling Premium- Basilur, 25 szt

Basilur Basilur

Hb. 71721

Nowy

Krzewy tej herbaty rosną u podnóży indyjskich Himalajów. Ma ona unikalny, wyrazisty i zarazem delikatny smak. Jest często określana mianem "szampana wśród herbat".

Ilość saszetek - 25 szt

Skład: 100% czarna herbata indyjska bez dodatków.

Waga netto: 50 g

Gatunek: DARJEELING

 

 

 

Więcej szczegółów

6 Przedmioty

13,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Krzewy tej herbaty rosną u podnóży indyjskich Himalajów. Ma ona unikalny, wyrazisty i zarazem delikatny smak. Jest często określana mianem "szampana wśród herbat".

Ilość saszetek - 25 szt

Skład: 100% czarna herbata indyjska bez dodatków.

Waga netto: 50 g

Gatunek: DARJEELING

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata czarna Darjeeling Premium- Basilur, 25 szt

Herbata czarna Darjeeling Premium- Basilur, 25 szt

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.