Herbata Basilur czarna imbirowa ekspresowa 25 szt Rozwiń

Herbata Basilur czarna imbirowa ekspresowa 25 szt

Basilur Basilur

Hb. 70423

Nowy

Czarna herbata cejlońska FBOP z dodatkiem naturalnego imbiru.

Ten napar z rozgrzewającym imbirem to idealny wybór w mroźne dni, wspomoże przy przeziębieniu.
Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 50 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe)

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

22,90 zł

brutto

22,90 zł za 100 g

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska FBOP z dodatkiem naturalnego imbiru.

Ten napar z rozgrzewającym imbirem to idealny wybór w mroźne dni, wspomoże przy przeziębieniu.
Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 50 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.