Herbata czarna Ceylon Orange Pekoe - Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata czarna Ceylon Orange Pekoe - Basilur, 10 szt

Basilur Basilur

Hb. 70963

Nowy

Wyśmienita herbata uprawiana na górzystych terenach Cejlonu, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Herbata o złocistym kolorze i intensywnym naparze.

Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 10 szt.

Waga netto: 20 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

9,40 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Wyśmienita herbata uprawiana na górzystych terenach Cejlonu, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Herbata o złocistym kolorze i intensywnym naparze.

Waga netto: 20 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: OP (Orange Pekoe)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.