Herbata czarna English Breakfast, Basilur 20 saszetek Rozwiń

Herbata czarna English Breakfast, Basilur 25 saszetek

Basilur Basilur

Hb. 70869

Nowy

Najwyższej jakości czarna, herbata Basilur, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co jest gwarancją najlepszego smaku. Herbata o głębokim, bursztynowym kolorze i intensywnym naparze.

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 40 g

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, gatunek liścia BOP

 

 

Więcej szczegółów

4 Przedmioty

10,45 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Najwyższej jakości czarna, herbata Basilur, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co jest gwarancją najlepszego smaku. Herbata o głębokim, bursztynowym kolorze i intensywnym naparze. Można ją podawać z mlekiem.

Ilość saszetek - 25 szt.

Skład: 100% czarna cejlońska herbata bez dodatków.

Waga netto: 40 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.