Herbata zielona Summer Tea, truskawka, papaja, Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata zielona Summer Tea, truskawka, papaja, Basilur, stożek 100 g

Basilur Basilur

Hb. 70339

Nowy

Najwyższej jakości zielona, delikatna, bogata w antyoksydanty herbata Basilur, połączona z owocami dzikiej truskawki, papają, kwiatami nagietka i bławatka. Summer tea pozwala cieszyć się letnim aromatem przez cały rok.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej w eleganckim pudełku 

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

28,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Najwyższej jakości zielona, delikatna, bogata w antyoksydanty herbata Basilur, połączona z owocami dzikiej truskawki, papają, kwiatami nagietka i bławatka. Summer tea pozwala cieszyć się letnim aromatem przez cały rok.

Waga: 100 g

Skład: mieszanka zielonej herbaty cejlońskiej i zielonej herbaty z innego regionu (87,9%), papaja (4%), poziomka (3%), chaber (0,60%), nagietek (0,50%) oraz aromat poziomki (4%).

Kraj pochodzenia: Sri Lanka/Chiny

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbat: YH (Young Hyson) - do jej produkcji używa się tylko dwóch najmłodszych i najdelikatniejszych listków znajdujących się w najwyższej części pędu. Zbiera się je tuż przed porą deszczową, kiedy są jeszcze w pąku.



Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.