Herbata czarna i zielona ekspresowa, Gift box Classics 60 szt - Basilur, kartonik Rozwiń

Herbata czarna i zielona ekspresowa, Gift box Classics 60 szt - Basilur, kartonik

Basilur Basilur

70934

Nowy

W opakowaniu znajdują się klasyczne smaki herbat bez dodatków: English Breakfast, English Afternoon, Ceylon Orange Pekoe, Darjeeling, Sencha, oraz Earl Grey z bergamotką.
Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance, 6 smaków po 10 saszetek

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

 

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

62,90 zł

brutto

546,96 zł za kg

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

W opakowaniu znajdują się klasyczne smaki herbat bez dodatków: English Breakfast - mocna, czarna herbata śniadaniowa, English Afternoon - delikatna, czarna herbata popołudniowa, Ceylon Orange Pekoe - klasyczna czarna cejlońska herbata, bardzo aromatyczna, Darjeeling - czarna, delikatna herbata indyjska, Sencha - delikatna zielona herbata, Earl Grey - czarna herbata z dodatkiem bergamotki.
Saszetki pakowane oddzielnie.

Waga netto: 115 g

ENGLISH BREAKFAST - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. ENGLISH AFTERNOON - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. CEYLON ORANGE PEKOE - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. EARL GREY - czarna herbata cejlońska (98.25%) z naturalnym aromatem bergamotki (1.75%). DARJEELING - czarna herbata indyjska bez dodatków. SENCHA - 100% zielona herbata cejlońska bez dodatków.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka/Indie

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.