Herbata czarna, zielona, mieszanka klasyczna ekspresowa 10 szt, Basilur Rozwiń

Herbata czarna, zielona, mieszanka klasyczna ekspresowa 10 szt, Basilur

Basilur Basilur

Hb. 70748

Nowy

Wybór 5 rodzajów herbat: Ceylon Orange Pekoe, English Breakfast -  czarne herbaty cejlońskie, bez dodatków. Darjeeling - czarna herbata indyjska, Sencha - 100% zielona herbata cejlońska, Earl Grey-czarna herbata cejlońska z olejkiem bergamotowym. 

Ilość saszetek - 10 szt.

Waga netto: 1 9g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

GatunekBOPF, DARJEELING, SENCHA

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

9,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Wybór 5 rodzajów herbat: Ceylon Orange Pekoe, English Breakfast -  czarne herbaty cejlońskie, bez dodatków. Darjeeling - czarna herbata indyjska, Sencha - 100% zielona herbata cejlońska, Earl Grey-czarna herbata cejlońska z olejkiem bergamotowym. 

Ilość saszetek - 10 szt.

Waga netto: 19 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF, DARJEELING, SENCHA

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.