Herbata czarna Persian Earl Grey - Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata czarna Persian Earl Grey bergamotka - Basilur, stożek 100 g

Basilur Basilur

71607

Nowy

Czarna herbata cejlońska z naturalnym aromatem bergamotki.

Produkt zawiera dwukrotnie więcej bergamotki, niż pozostałe nasze herbaty tego rodzaju. Pozycja wręcz obowiązkowa dla miłośników Earl Grey'a.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej 

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, gatunek FBOP

 

 

Więcej szczegółów

5 Przedmioty

41,90 zł

brutto

41,91 zł za 100 g

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska z naturalnym aromatem bergamotki.

Produkt zawiera dwukrotnie więcej bergamotki, niż pozostałe nasze herbaty tego rodzaju. Pozycja wręcz obowiązkowa dla miłośników Earl Grey'a.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej 

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, gatunek FBOP

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.