Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Najwyższej jakości czarna herbata o głębokim i bogatym aromacie. Składa się z liści herbacianych i zwiniętych w małe kuleczki pąków kwiatów.
Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej opakowane w elegancką puszkę
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Czarna herbata cejlońska FBOP EXTRA SPECIAL, liściasta o głębokim i bogatym aromacie. Złożona z liści herbacianych i zwiniętych w niewielkie kuleczki pąków kwiatów.
Waga netto: 100 g
Skład: 100% czarna liściasta herbata cejlońska z młodymi herbacianymi listkami, bez dodatków.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: FFEXSP1
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.