Herbata czarna Earl Grey - Basilur, 25 saszetek Rozwiń

Herbata czarna Earl Grey - Basilur, 25 saszetek

Basilur Basilur

Hb. 70868

Nowy

Intensywna w smaku o wspaniałym aromacie cytrusów, wzbogacona olejkiem bergamotkowym to klasyczny Earl Grey w najlepszym wydaniu.

Zawartość opakowania: 25 saszetek

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

12 Przedmioty

11,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Intensywna w smaku o wspaniałym aromacie cytrusów, wzbogacona olejkiem bergamotkowym to klasyczny Earl Grey w najlepszym wydaniu.

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 50 g

Skład: czarna herbata cejlońska (98,25%) z naturalnym aromatem bergamotki (1,75%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata czarna Earl Grey - Basilur, 25 saszetek

Herbata czarna Earl Grey - Basilur, 25 saszetek

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.