Herbata czarna owocowa ekspresowa, zestaw 32 szt - książka Basilur , puszka Rozwiń

Herbata czarna owocowa ekspresowa, zestaw 32 szt - książka Basilur , puszka

Basilur Basilur

Hb. 70331

Nowy

Zestaw 4 czarnych herbat owocowych: truskawka i kiwi, mango i ananas, dzika róża i malina, cytryna i limonka, opakowanych w puszkę z wyglądu przypominającą książkę.

Zawartość opakowania: 4 smaki po 8 saszetek (pakowanych osobno) opakowane w elegancką puszkę z tłoczeniami

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

84,90 zł

brutto

101,40 zł za 100 g

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Zestaw 4 czarnych herbat owocowych:

truskawka i kiwi,

mango i ananas,

dzika róża i malina,

cytryna i limonka,

opakowanych w puszkę z wyglądu przypominającą książkę.

Skład: STRAWBERRY & KIWI - czarna herbata cejlońska (94.5%)z dodatkiem jabłka (2%) oraz naturalnym aromatem truskawki i kiwi (3.5%). LEMON & LIME - czarna herbata cejlońska (97%) z dodatkiem jabłka (2%) oraz naturalnym aromatem cytryny i limonki (1%). MANGO & PINEAPPLE - czarna herbata cejlońska (94.75%) z dodatkiem jabłka (2%) oraz naturalnego aromatu mango (1.08%), ananasa (1.08%) i marakui (1.08%). RASPBERRY & ROSEHIP - czarna herbata cejlońska (94.5%) z dodatkiem owocu róży (2%) oraz naturalnym aromatem maliny (3.5%).

Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 32 szt.

Waga netto: 64 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.