Herbata czarna owocowa ekspresowa, zestaw 32 szt - książka Basilur , puszka Rozwiń

Herbata czarna owocowa ekspresowa, zestaw 32 szt - książka Basilur , puszka

Basilur Basilur

Hb. 70331

Nowy

Zestaw 4 czarnych herbat owocowych: truskawka i kiwi, mango i ananas, dzika róża i malina, cytryna i limonka, opakowanych w puszkę z wyglądu przypominającą książkę.

Zawartość opakowania: 4 smaki po 8 saszetek (pakowanych osobno) opakowane w elegancką puszkę z tłoczeniami

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

48,50 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Zestaw 4 czarnych herbat owocowych:

truskawka i kiwi,

mango i ananas,

dzika róża i malina,

cytryna i limonka,

opakowanych w puszkę z wyglądu przypominającą książkę.

Skład: STRAWBERRY & KIWI - czarna herbata cejlońska (94.5%)z dodatkiem jabłka (2%) oraz naturalnym aromatem truskawki i kiwi (3.5%). LEMON & LIME - czarna herbata cejlońska (97%) z dodatkiem jabłka (2%) oraz naturalnym aromatem cytryny i limonki (1%). MANGO & PINEAPPLE - czarna herbata cejlońska (94.75%) z dodatkiem jabłka (2%) oraz naturalnego aromatu mango (1.08%), ananasa (1.08%) i marakui (1.08%). RASPBERRY & ROSEHIP - czarna herbata cejlońska (94.5%) z dodatkiem owocu róży (2%) oraz naturalnym aromatem maliny (3.5%).

Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 32 szt.

Waga netto: 64 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata czarna owocowa ekspresowa, zestaw 32 szt - książka Basilur , puszka

Herbata czarna owocowa ekspresowa, zestaw 32 szt - książka Basilur , puszka

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.