Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Hb. 70334
Nowy
Zestaw 4 rodzajów herbat ekspresowych:
herbaty czarne - English Breakfast, mocna, intensywny napar, Darjeeling, wykwintna indyjska
herbata, Earl Grey z bergamotką,
herbata zielona Sencha łagodny napar,
opakowane w puszkę z wyglądu przypominającą książkę.
Zawartość opakowania: 4 smaki po 8 saszetek, w eleganckiej puszce z tłoczeniami
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Zestaw 4 rodzajów herbat ekspresowych:
herbaty czarne - English Breakfast, mocna, intensywny napar, Darjeeling wykwintna indyjska
herbata, Earl Grey z bergamotką,
herbata zielona Sencha łagodny napar,
opakowane w puszkę z wyglądu przypominającą książkę.
Zawartość opakowania: 4 smaki po 8 saszetek (pakowanych osobno) opakowane w elegancką puszkę
z tłoczeniami
Ilość saszetek - 32 szt.
Waga netto: 60 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) / Sencha
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Typ herbaty | Ekspresowa |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.