Herbata czarna Golden Crescent - Basilur, 20 saszetek Rozwiń

Herbata czarna Gold - 25 szt, Basilur

Basilur Basilur

Hb. 70481

Nowy

Czarna herbata cejlońska, wysokogórska bez dodatków.

Mieszanka o głębokim i bogatym aromacie z dodatkiem jedwabistych i długich liści. 

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 50 g

Skład: 100% czarnej liściastej herbaty cejlońskiej bez dodatków.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

 

 

Więcej szczegółów

8 Przedmioty

10,50 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Czarna herbata cejlońska, wysokogórska bez dodatków.

Mieszanka o głębokim i bogatym aromacie z dodatkiem jedwabistych i długich liści. 

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 50 g

Skład: 100% czarnej liściastej herbaty cejlońskiej bez dodatków.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

 

 

 

 

Typ herbatyEkspresowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Herbata czarna Gold - 25 szt, Basilur

Herbata czarna Gold - 25 szt, Basilur

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.