Herbata zielona Wild strawberry, poziomka, Basilur, puszka 100 g Rozwiń

Herbata zielona Wild strawberry, poziomka, Basilur, puszka 100 g

Basilur Basilur

Hb. 70525

Nowy

Poziomkowa zielona herbata jest naparem idealnym po posiłku. Filiżanka tej delikatnej herbaty będzie wspaniałym akompaniamentem do każdego deseru. Niezwykłe połączenie soczystych owoców poziomek i najlepszej zielonej herbaty poprawi trawienie i da Ci uczucie orzeźwienia.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej w eleganckiej puszce

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

57,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Poziomkowa zielona herbata jest naparem idealnym po posiłku. Filiżanka tej delikatnej herbaty będzie wspaniałym akompaniamentem do każdego deseru. Niezwykłe połączenie soczystych owoców poziomek, wiśni i kwiatów malwy z najlepszą zieloną herbatą poprawi trawienie i orzeźwi.

Zapomnij się przez chwilę w słodkiej przyjemności z filiżanką tej delikatnej zielonej herbaty.

Waga netto: 100 g

Skład: zielona liściasta herbata cejlońska (85,25%) z dodatkiem wiśni (5%), poziomki (3%) niebieskiej malwy (3%) oraz z naturalnym aromatem poziomki (3,5%) i jaśminu (0,25%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: YH (Young Hyson)

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.