Herbata zielona Oolong White moon, Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata zielona Oolong White moon, Basilur, stożek 100 g

Basilur Basilur

70425

Nowy

White moon to zielona herbata Oolong, której tajemnicę wytwarzania znają tylko najlepsi eksperci herbacianej sztuki. Jej niepowtarzalny, słodki, mleczny aromat zadowoli najbardziej wymagających milośników zielonej herbaty.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej w eleganckim pudełku 

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

41,90 zł

brutto

41,91 zł za 100 g

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

White Moon to zielona herbata Oolong, której tajemnicę wytwarzania znają tylko najlepsi eksperci herbacianej sztuki. Jej niepowtarzalny, słodki, mleczny aromat zadowoli najbardziej wymagających miłośników zielonej herbaty.

Waga netto: 100 g

Skład: mieszanka liściastych zielonych herbat cejlońskich (96,5%) z naturalnym aromatem mleka(3,5%).

Kraj pochodzenia: Chiny/Sri Lanka

Gatunek: YH (Young Hyson)

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.