Herbata czarna porzeczka, chaber, Basilur, stożek100 g Rozwiń

Herbata zielona Evergreen Forest, róża, truskawka, Basilur, puszka 100 g

Basilur Basilur

72098

Nowy

Doskonała zielona herbata cejlońska z dodatkiem róży oraz naturalnego aromatu truskawki.

Masa netto: 100 g

Składniki: zielona herbata cejlońska Young Hyson (93%) z dodatkiem róży (1%) oraz naturalnego aromatu truskawki (6%).

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie sztuki!

67,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Doskonała zielona herbata cejlońska z dodatkiem róży oraz naturalnego aromatu truskawki, w pięknej, metalowej puszce 

Masa netto: 100 g

Składniki: zielona herbata cejlońska Young Hyson (93%) z dodatkiem róży (1%) oraz naturalnego aromatu truskawki (6%).

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: YH - Young Hyson - składa się tylko z dwóch pierwszych listków pozostających jeszcze w pąku. Bardzo delikatna w smaku.


Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.