Herbata Basilur biała róża, brzoskwinia, morela, stożek 100 g Rozwiń

Herbata Basilur zielona Floral Bouquet , mięta, lawenda, jaśmin, stożek 75 g

72152

Nowy

Oryginalna kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem mięty pieprzowej, kwiatów lawendy, hibiskusa, jaśminu oraz pomarańczy i róży.

Ta niezwykła kombinacja zielonej herbaty Young Hyson i Chun Mee idealnie łączy w sobie wyszukany smak z kuszącymi, słodkimi i rześkimi aromatami.

Masa netto: 75 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

33,90 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Oryginalna kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem mięty pieprzowej, kwiatów lawendy, hibiskusa, jaśminu oraz pomarańczy i róży.

Ta niezwykła kombinacja zielonej herbaty Young Hyson i Chun Mee idealnie łączy w sobie wyszukany smak z kuszącymi, słodkimi i rześkimi aromatami.

Masa netto: 75 g

Składniki: zielona herbata cejlońska (58%) z dodatkiem mięty pieprzowej (12%), kwiatów lawendy (10%), hibiskusa (8%), jaśminu (4%) oraz pomarańczy (4%) i róży (4%).

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: YH (Young Hyson) - do jej produkcji używa się tylko dwóch najmłodszych i najdelikatniejszych listków znajdujących się w najwyższej części pędu. Zbiera się je tuż przed porą deszczową, kiedy są jeszcze w pąku.

Chun Mee - pierwotnie wywodząca się z Chin z prowincji Jiangxi - herbata o dłuższych i lekko zakrzywionych listkach przypominających brwi, daje napar o zdecydowanym smaku z wyczuwalną goryczką.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Sposób parzenia:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.

Można parzyć na dwa sposoby:

- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.

- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.

Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.

Liście zielonej herbaty można parzyć trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.