Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
72152
Nowy
Oryginalna kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem mięty pieprzowej, kwiatów lawendy, hibiskusa, jaśminu oraz pomarańczy i róży.
Ta niezwykła kombinacja zielonej herbaty Young Hyson i Chun Mee idealnie łączy w sobie wyszukany smak z kuszącymi, słodkimi i rześkimi aromatami.
Masa netto: 75 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Oryginalna kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem mięty pieprzowej, kwiatów lawendy, hibiskusa, jaśminu oraz pomarańczy i róży.
Ta niezwykła kombinacja zielonej herbaty Young Hyson i Chun Mee idealnie łączy w sobie wyszukany smak z kuszącymi, słodkimi i rześkimi aromatami.
Masa netto: 75 g
Składniki: zielona herbata cejlońska (58%) z dodatkiem mięty pieprzowej (12%), kwiatów lawendy (10%), hibiskusa (8%), jaśminu (4%) oraz pomarańczy (4%) i róży (4%).
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: YH (Young Hyson) - do jej produkcji używa się tylko dwóch najmłodszych i najdelikatniejszych listków znajdujących się w najwyższej części pędu. Zbiera się je tuż przed porą deszczową, kiedy są jeszcze w pąku.
Chun Mee - pierwotnie wywodząca się z Chin z prowincji Jiangxi - herbata o dłuższych i lekko zakrzywionych listkach przypominających brwi, daje napar o zdecydowanym smaku z wyczuwalną goryczką.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.
Można parzyć na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.
Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.
Liście zielonej herbaty można parzyć trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.