Herbata Basilur zielona, rumianek, marakuja, stożek 75 g Rozwiń

Herbata Basilur zielona, róża, hibiskus, stożek 75 g

72154

Nowy

Kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści zielonej herbaty cejlońskiej Young Hyson z dodatkiem kwiatów hibiskusa, róży oraz naturalnego aromatu róży.

Masa netto: 75 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

33,90 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Kompozycja starannie wyselekcjonowanych liści zielonej herbaty cejlońskiej Young Hyson z dodatkiem kwiatów hibiskusa, róży oraz naturalnego aromatu róży.

Masa netto: 75 g

Składniki: zielona herbata cejlońska Young Hyson (84%) z dodatkiem kwiatów hibiskusa (8%), róży (5%) oraz naturalnego aromatu róży (3%).

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: YH (Young Hyson) - do jej produkcji używa się tylko dwóch najmłodszych i najdelikatniejszych listków znajdujących się w najwyższej części pędu. Zbiera się je tuż przed porą deszczową, kiedy są jeszcze w pąku.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Sposób parzenia:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.

Można parzyć na dwa sposoby:

- Przy parzeniu krótkim - do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.

- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.

Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.

Liście zielonej herbaty można parzyć trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.