Herbata Basilur Midnight Magic wiśnia, chaber, puszka, 100 g Rozwiń

Herbata Basilur North Lights, róża, truskawka, puszka, 100 g

Basilur Basilur

72206

Nowy

Kompozycja zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem płatków róży oraz naturalnego aromatu truskawki. Kwiatowy, słodki napar z najmłodszych listków podkreśla soczysta truskawka, a całość wieńczy subtelna różana nuta. 

Składniki: zielona liściasta herbata cejlońska Golden Tips Young Hyson (93%) z dodatkiem płatków róży (1%) oraz naturalnego aromatu truskawki (6%).

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

67,90 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.
Kompozycja zielonej herbaty cejlońskiej z dodatkiem płatków róży oraz naturalnego aromatu truskawki. Kwiatowy, słodki napar z najmłodszych listków podkreśla soczysta truskawka, a całość wieńczy subtelna różana nuta. 
Herbata opakowana jest w piękną puszkę z tłoczeniami.

Składniki: zielona liściasta herbata cejlońska Golden Tips Young Hyson (93%) z dodatkiem płatków róży (1%) oraz naturalnego aromatu truskawki (6%).

Masa netto: 100 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: GTYH (Golden Tips Young Hyson) - składa się tylko z dwóch pierwszych listków pozostających jeszcze w pąku z dodatkiem Tipsów. Delikatna w smaku.

Sposób parzenia zielonej herbaty:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80°C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 3 minut.

Można parzyć na dwa sposoby:

- Przy parzeniu krótkim - do 2 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.

- Przy parzeniu dłuższym - do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.

Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.

Liście zielonej herbaty można parzyć trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.