Herbata zielona jabłko, wiśnia, marakuja, Basilur puszka 100 g Rozwiń

Herbata zielona jabłko, wiśnia, marakuja, Basilur puszka 100 g

Basilur Basilur

Hb. 71612

Nowy

Zielona cejlońska herbata wysokogórska z dodatkiem jabłka, wiśni, kwiatów chabru i naturalnych aromatów mango i marakui.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej opakowane elegancką puszkę

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

47,95 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Zielona cejlońska herbata wysokogórska z dodatkiem jabłka, wiśni, kwiatów chabru i naturalnych aromatów mango i marakui.

Waga netto100 g

Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (80,25%) z dodatkiem jabłka (5%), wiśni (10%), kwiatów kukurydzy (1%) oraz z naturalnym aromatem mango (2%), marakui (1,5%) i limonki (0,25%)

Kraj pochodzenia
Sri Lanka

Gatunek
GPSP (Gunpowder Special)

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o tempraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.