Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Zielona cejlońska herbata wysokogórska z dodatkiem jabłka, wiśni, kwiatów chabru i naturalnych aromatów mango i marakui.
Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej opakowane elegancką puszkę
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie sztuki!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Zielona cejlońska herbata wysokogórska z dodatkiem jabłka, wiśni, kwiatów chabru i naturalnych aromatów mango i marakui.
Waga netto: 100 g
Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (80,25%) z dodatkiem jabłka (5%), wiśni (10%), kwiatów kukurydzy (1%) oraz z naturalnym aromatem mango (2%), marakui (1,5%) i limonki (0,25%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: GPSP (Gunpowder Special)
Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o tempraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.