Herbata zielona jaśminowa ekspresowa 20 szt, Basilur Rozwiń

Herbata zielona owocowa, mieszanka ekspresowa 25 szt, Basilur

Basilur Basilur

Hb. 71639

Nowy

Doskonała mieszanka zielonych herbat cejlońskich, wysokogórskich z kolekcji „Magiczne Owoce”. W opakowaniu znajdziesz 4 rodzaje herbat zielonych z dodatkiem owoców: malin, imbir z pomarańczą, z owocami flaszowca, melona i banana a także żurawiny.

Ilość saszetek - 25 szt.

Waga netto: 37,5 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

21,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Doskonała mieszanka zielonych herbat cejlońskich, wysokogórskich z kolekcji „Magiczne Owoce”. W opakowaniu znajdziesz 4 rodzaje herbat zielonych z dodatkiem owoców: malin, imbir z pomarańczą, z owocami flaszowca, melona i banana a także żurawiny.

Ilość saszetek - 25 szt.

Skład: RASPBERRY - zielona herbata cejlońska (94%) z dodatkiem naturalnego aromatu maliny (6%), GINGER&ORANGE - zielona herbata cejlońska (92%) z dodatkiem naturalnego aromatu imbiru (4%) i pomarańczy (4%), SOURSOP - zielona herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu flaszowca miękkociernistego (4%), MELON&BANANA - zielona herbata cejlońska (94%) z dodatkiem naturalnego aromatu banana (3%) i melona (3%), CRANBERRY - zielona herbata cejlońska (93%) z dodatkiem naturalnego aromatu żurawiny (7%).

Waga netto: 37,5 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Herbatę zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.