Herbata zielona Mięta marokańska ekspresowa 20 szt - Basilur Rozwiń

Herbata zielona Mięta marokańska ekspresowa 25 szt - Basilur

Basilur Basilur

Hb. 70852

Nowy

Zielona herbata cejlońska, wysokogórska z marokańską miętą.

Idealna na poranne pobudzenie i orzeźwienie. Ugasi Twoje pragnienie i zaspokoi zmysły. 
Saszetki pakowane oddzielnie.

Ilość: - 25 szt.

Waga netto: 37,5 g

Skład: zielona herbata cejlońska (86,75%) z dodatkiem liści mięty pieprzowej (12%) oraz naturalnym aromatem marokańskiej mięty (1,25%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

10,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Zielona herbata cejlońska, wysokogórska z marokańską miętą.

Idealna na poranne pobudzenie i orzeźwienie. Ugasi Twoje pragnienie i zaspokoi zmysły. 

Ilość: 25 szt.

Waga netto: 37,5 g

Skład: zielona herbata cejlońska (86,75%) z dodatkiem liści mięty pieprzowej (12%) oraz naturalnym aromatem marokańskiej mięty (1,25%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: FNGS (Fannings) - charakteryzuje się drobnymi, podłużnymi włóknami i wzdłużnie łamanymi listkami.

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temepraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.