Herbata czarna Orient delight- ekspres 20 szt, Basilur Rozwiń

Herbata czarna, zielona Oriental - ekspres 10 szt, Basilur

Basilur Basilur

Hb. 70729

Nowy

Mieszanka herbat z kolekcji „Orientalnej” – 4 rodzaje czarnej herbaty: Magic Nights- z nutą truskawki, moreli, ananasa i papai. Golden Crescent - bez dodatków. Masala Chai - z dodatkiem kardamonu, goździków, cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej, pieprzu. Frosty Afternoon - z nutą marakui i pomarańczy i 1 rodzaj zielonej Moroccan Mint - z marokańską miętą.

Ilość saszetek - 10 szt.

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

11,90 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Mieszanka herbat z kolekcji „Orientalnej” – 5 smaków po 2 saszetki.

Magic Nights- 100% czarna herbata cejlońska z nutą truskawki, moreli, ananasa i papai.

Golden Crescent - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków.

Masala Chai - 100% czarna herbata cejlońska z dodatkiem naturalnych przypraw (kardamon, goździki, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, pieprz).

Frosty Afternoon - 100% czarna herbata cejlońska z nutą marakui i pomarańczy.

Moroccan Mint -  100% Zielona herbata cejlońska, wielkolistna z marokańską miętą.

Saszetki pakowane oddzielnie.

Ilość saszetek - 10 szt.

Waga netto: 19 g

Skład: Magic - czarna herbata cejlońska (97%) z naturalnym aromatem truskawki (0,75%), moreli (0,75%), ananasa (0,75%) i papai (0,75%). Golden - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. Moroccan - zielona herbata cejlońska (86,75%) z dodatkiem liści mięty pieprzowej (12%) oraz z naturalnym aromatem mięty (1,25%). Masala - czarna herbata cejlońska (85%) z dodatkiem kardamonu (2,5%), goździków (2,5%), cynamonu (2,5%), imbiru (2,5%), gałki muszkatołowej (2,5%) i pieprzu (2,5%). Frosty - czarna herbata cejlońska (96,5%) z naturalnym aromatem marakui (1,5%) i pomarańczy (2%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.