Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Najwyższej jakości zielona wielkolistna herbata Basilur, z dodatkiem marokańskiej mięty. Moroccan Mint to aromatyczna i orzeźwiająca mieszanka, która będzie idealnym zakończeniem posiłku i pozostawi wrażenie orzeźwienia na cały dzień.
Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej w eleganckim pudełku
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Najwyższej jakości zielona wielkolistna herbata Basilur, z dodatkiem marokańskiej mięty. Moroccan Mint to aromatyczna i orzeźwiająca mieszanka, która będzie idealnym zakończeniem posiłku i pozostawi wrażenie orzeźwienia na cały dzień.
Waga netto: 100 g
Skład: zielona liściasta herbata cejlońska (89,2%) z dodatkiem liści mięty pieprzowej (10%) oraz naturalnym aromatem marokańskiej mięty (0,8%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: YH (Young Hyson)
Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o tempraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.