Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Herbata biała to jedna z najdroższych i najmniej przetworzonych odmian herbat. Pochodzi z rośliny Camellia sinensis. Do produkcji herbaty białej używa się najmłodszych i najdelikatniejszych listków, zwłaszcza pąków zbieranych wiosną.
Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Chiny
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Herbata biała to jedna z najdroższych i najmniej przetworzonych odmian herbat. Pochodzi z rośliny Camellia sinensis. Do produkcji herbaty białej używa się najmłodszych i najdelikatniejszych listków, zwłaszcza pąków zbieranych wiosną.
Nazwa białej herbaty pochodzi od pokrytych białymi włoskami pączków listków herbacianych. Susz herbaciany wygląda jakby był biały. Napar, choć jasny i delikatny biały nie jest, ma kolor lekko słomkowo-żółty.
Waga netto: 100 g
Skład: 100% chińska biała herbata bez dodatków
Zielona Herbata:
Biała herbata zawiera dwa razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata, dlatego najlepiej spowalnia procesy starzenia. Działa również antybakteryjnie i chroni przed działaniem wirusów. Wzmacnia nie tylko odporność organizmu, ale i zęby oraz dziąsła.
Aby w pełni skorzystać z jej właściwości, pij ją codziennie 2-4 razy. Jeśli twój budżet jest ograniczony, możesz zaparzać liście herbaty 2-3 razy, by wydobyć z nich pełnię składników odżywczych.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 80 st. C a 90 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 2 do 5 minut. Jeżeli chcemy zwiększyć moc herbacianego naparu należy użyć więcej liści, a nie wydłużać czas parzenia.
Białą herbatę możemy parzyć wielokrotnie (od dwóch do kilku razy). Należy wydłużać każde kolejne parzenie o następne 30-60 sekund.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.