Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Czarna herbata cejlońska w połączeniu z wiśnią, truskawką, nagietkiem, krokoszem barwierskim i bławatkiem- daje delikatny, słodki napar dla najbardziej wymagających.
Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej opakowane w elegancki kartonik
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, gatunek OP1
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie sztuki!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Czarna herbata cejlońska w połączeniu z wiśnią, truskawką, nagietkiem, krokoszem barwierskim i bławatkiem- daje delikatny, słodki napar dla najbardziej wymagających.
Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej opakowane w elegancki kartonik
Skład: czarna liściasta herbata cejlońska (90,5%) z dodatkiem wiśni (5%), krokoszu barwierskiego (0,5%), chabru (0,5%), nagietka (0,5%) oraz naturalnym aromatem truskawki (2,5%) i wiśni (0,5%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: BOP1
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.