Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Wyjątkowe połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem karmelu. Intensywny smak i głęboki kolor naparu znakomicie uzupełniają słodkie nuty. Idealnie smakuje z odrobiną mleka, które podkreśla karmelowy charakter mieszanki.
Masa netto: 25 x 2 g = 50 g
Składniki: czarna herbata cejlońska (94%) z dodatkiem naturalnego aromatu karmelu (6%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie sztuki!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Wyjątkowe połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z naturalnym aromatem karmelu. Intensywny smak i głęboki kolor naparu znakomicie uzupełniają słodkie nuty. Idealnie smakuje z odrobiną mleka, które podkreśla karmelowy charakter mieszanki. Doskonała jako dodatek do posiłku - zwłaszcza deseru.
Masa netto: 25 x 2 g = 50 g
Ilość saszetek kopertowanych: 25
Składniki: czarna herbata cejlońska (94%) z dodatkiem naturalnego aromatu karmelu (6%)
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.
Typ herbaty | Ekspresowa |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.