Herbata czarna Evening of Noel, II, cynamon, migdały, Basilur, kartonik 75 g Rozwiń

Herbata czarna Evening of Noel III, róża, kandyzowane kasztany, Basilur, kartonik 75 g

Basilur Basilur

72112

Nowy

Oryginalna mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem kwiatów róży i kandyzowanych kasztanów opakowana w kartonik w kształcie kominka ze świątecznymi elementami dekoracyjnymi w klimacie vintage.

Masa netto: 75 g

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

37,90 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Oryginalna mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej z dodatkiem kwiatów róży i kandyzowanych kasztanów opakowana w kartonik w kształcie kominka ze świątecznymi elementami dekoracyjnymi w klimacie vintage.

Masa netto: 75 g

Składniki: czarna liściasta herbata cejlońska (94%) z dodatkiem kwiatów róży (2%) oraz aromatu kandyzowanych kasztanów (4%).

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: OP (Orange Pekoe) – zawiera długie, spiczaste liście bez pączków. Wysokiej jakości.

Czarna Herbata:

Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Sposób parzenia:

Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:

- Przy parzeniu krótkim do 3 minut, napar jest orzeźwiający i pobudzający.

- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, otrzymujemy napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.