Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Zielona liściasta herbata cejlońska z dodatkiem wiśni, chabru, słonecznika oraz naturalnym aromatem mięty i limonki.
W środku pudełka znajduje się szklana tuba z korkowym zamknięciem, która zawiera najwyższy gatunek herbacianego suszu z Cejlonu.
Waga netto: 65 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie sztuki!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Zielona liściasta herbata cejlońska z dodatkiem wiśni, chabru, słonecznika oraz naturalnym aromatem mięty i limonki.
W środku pudełka znajduje się szklana tuba z korkowym zamknięciem, która zawiera najwyższy gatunek herbacianego suszu z Cejlonu.
Waga netto: 65 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.