Herbata zielona Spring, wiśnia, pomelo, Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata zielona Spring, wiśnia, ananas, Basilur, puszka 100 g

Basilur Basilur

Hb. 71206

Nowy

Najwyższej jakości zielona, delikatna herbata Basilur, połączona z owocami wiśni, ananasa i kwiatem bławatka. Spring Tea pozwala cieszyć się wiosennym aromatem przez cały rok.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej w eleganckiej puszce

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

48,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Najwyższej jakości zielona, delikatna herbata Basilur, połączona z owocami wiśni, ananasa i kwiatem bławatka. Spring Tea pozwala cieszyć się wiosennym aromatem przez cały rok.

Waga netto: 100 g, opakowana w elegancką puszkę

Skład: zielona liściasta herbata cejlońska (89.25%) z dodatkiem ananasa (2%), wiśni (5%), bławatka (0.25%) oraz naturalnym aromatem wiśni (3.5%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: YH (Young Hyson)

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.