Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Zielona herbata SENCHA, wysokogórska bez dodatków, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Herbata o żółtym kolorze i delikatnym naparze. Bardzo delikatna, napar o słomkowej barwie, charakteryzująca się łagodnym smakiem i aromatem. Produkowana z liści pochodzących z wczesnych zbiorów.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka, 25 saszetek po 1,5 g
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Zielona herbata SENCHA, wysokogórska bez dodatków, zawiera jedynie małe liście z górnej części krzewu, co gwarantuje najlepszy smak napoju. Herbata o żółtym kolorze i delikatnym naparze,
Bardzo delikatna, napar o słomkowej barwie, charakteryzująca się łagodnym smakiem i aromatem. Produkowana z liści pochodzących z wczesnych zbiorów.
Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka, 25 saszetek po 1,5 g
Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.
Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.