Herbata czarna Ceylon Orange Pekoe - Basilur, stożek 100 g Rozwiń

Herbata zielona Retro Toys wiśnia, ananas, żurawina - Basilur, puszka 75 g

Basilur Basilur

Hb. 72002

Nowy

Doskonała, delikatna zielona herbata cejlońska liściasta Golden Tips Young Hyson z dodatkiem owoców żurawiny, ananasa, jabłka, chabru oraz naturalnym aromatem lodów wiśniowych.

Masa netto: 75 g, opakowanie - puszka 

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie sztuki!

45,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Doskonała, delikatna zielona herbata cejlońska liściasta Golden Tips Young Hyson z dodatkiem owoców żurawiny, ananasa, jabłka, chabru oraz naturalnym aromatem lodów wiśniowych.

Do produkcji herbat Young Hyson używa się tylko dwa najmłodsze i najdelikatniejsze listki znajdujące się w najwyższej części pędu, które zbiera się je tuż przed porą deszczową, kiedy są jeszcze w pąku. Od innych zielonych herbat odróżnia je jeszcze proces produkcji, który polega na ściślejszym zwijaniu oraz suszeniu w wyższej temperaturze, co pozwala na dłużej zachować smak i aromat.

Masa netto: 75 g, pakowane w ozdobną puszkę z tłoczeniami

Składniki: zielona herbata cejlońska liściasta GTYH z dodatkiem owoców żurawiny, ananasa, jabłka, chabru oraz naturalnym aromatem lodów wiśniowych.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: GTYH (Golden Tips Young Hyson)

Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.