Błyskawiczna wysyłka Bezpieczne płatności
Pu Erh to czerwona herbata o charakterystycznym, lekko "ziemistym", wędzonym smaku i aromacie, ale tę niedogodność wynagradza jej przydomek,,spalacza tłuszczu”, z dodatkiem migdałów, cynamonu, goździków.
Masa netto: 50 g
Pu-Erh odróżnia od innych herbat duża zawartość flawonoidów, które nadają tej herbacie charakterystyczny smak i ziemisty aromat.
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie sztuki!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24h
Bezpieczne płatności Przelewy24
Gwarancja zwrotu do 14 dni
Pu Erh to czerwona herbata o charakterystycznym, lekko "ziemistym", wędzonym smaku i aromacie, ale tę niedogodność wynagradza jej przydomek,,spalacza tłuszczu”. Aromatyczna mieszanka z dodatkiem cynamonu, migdałów, goździków, bławatka i krokoszu barwierskiego.
Pochodzenie: Chiny
Masa netto: 50 g
Pu-Erh odróżnia od innych herbat duża zawartość flawonoidów, które nadają tej herbacie charakterystyczny smak i ziemisty aromat.
Czerwona herbata, o czym mało kto wie, produkowana jest z dokładnie tej samej rośliny, z której wytwarza się herbatę czarną, czyli tą, którą popijamy w naszym kraju najczęściej. To, co te dwie odmiany różni, to stopień fermentacji, któremu są poddawane herbaciane liście: dłużej leżakuje herbata czerwona (niektóre rodzaje nawet 50 lat ! ).
Sposób zaparzania: łyżeczkę herbaty zalać wodą o temperaturze 95 st.C, parzyć przez około 2-3 minuty. Kolejne parzenia mogą być wydłużane do 4 minut.
Poza tym, czerwonej herbaty nie powinno się słodzić, gdyż cukier ma negatywny wpływ na działanie zawartych w niej substancji czynnych. Jeśli nie odpowiada nam naturalny smak czerwonej herbaty, możemy dodać do niej sok z cytryny, który go wzbogaci.
Najlepsze efekty uzyskamy pijąc 5-6 filiżanek czerwonej herbaty dziennie, najlepiej 30 minut po posiłku.
Typ herbaty | Liściasta |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.