Herbata zielona Cream Fantasy truskawka, śmietanka ekspresowa 20 szt, Basilur Rozwiń

Herbata zielona Cream Fantasy truskawka, śmietanka ekspresowa 20 szt, Basilur

Basilur Basilur

Hb. 70153

Nowy

Zielona herbata cejlońska, wysokogórska z nutą truskawki i wanilii.

Zielona herbata i owoce w połączeniu z kremową śmietanką i płatkami kwiatów tworzą wspaniały smak i aromat.
Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 20 szt.

Waga netto: 30 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: FNGS (Fannings)

 

 

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

14,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Zielona herbata cejlońska, wysokogórska z nutą truskawki i wanilii.

Zielona herbata i owoce w połączeniu z kremową śmietanką i płatkami kwiatów tworzą wspaniały smak i aromat.

Ilość saszetek - 20 szt, saszetki pakowane oddzielnie

Skład: zielona herbata cejlońska (95%) z dodatkiem naturalnych aromatów truskawki (3%) i wanilii (2%)

Waga netto: 30 g

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: FNGS (Fannings)

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o tempraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.