Herbata zielona Radella, bez dodatków- Basilur, puszka 100 g Rozwiń

Herbata zielona Radella, bez dodatków- Basilur, puszka 100 g

Basilur Basilur

Hb. 71051

Nowy

Jedna z najlepszych zielonych herbat na świecie pochodzi z górskiego regionu Radella, gdzie doskonałe warunki klimatyczne pozwalają na jej uprawę. Doceniana przez koneserów za właściwości lecznicze i orzeźwiający smak jest jedną z najbardziej poszukiwanych herbat na świecie.

Zawartość opakowania: 100 g herbaty liściastej w eleganckiej puszce

Kraj pochodzenia i konfekcjonowanie: Sri Lanka

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

39,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Jedna z najlepszych zielonych herbat na świecie pochodzi z górskiego regionu Radella, gdzie doskonałe warunki klimatyczne pozwalają na jej uprawę. Doceniana przez koneserów za właściwości lecznicze i orzeźwiający smak jest jedną z najbardziej poszukiwanych herbat na świecie.


Zielona herbata cejlońska  jest jedną z najchętniej wybieranych zielonych herbat na świecie. Uprawiana na zachodnich zboczach na wysokości 1050-1500 metrów nad poziomem morza. Ma żółtozielony kolor, mocny aromat i orzechowy smak.

Waga netto: 100g

Skład: 100% zielona liściasta herbata cejlońska bez dodatków.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: YH (Young Hyson)

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o tempraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

 

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.