Herbata czarna Earl grey Captain's - Basilur, 100 g, uzupełnienie Rozwiń

Herbata czarna Assam- Basilur, puszka 100 g

Basilur Basilur

Hb. 71755

Nowy

Indyjska czarna herbata, liściasta, bez dodatków o przyjemnym aromacie i intensywnym smaku.

Waga netto: 100 g, opakowanie: metalowa puszka z tłoczeniami

Skład: czarna liściasta herbata indyjska (100%) bez dodatków

Kraj pochodzenia: Indie

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

 

 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

39,00 zł

brutto

Wysyłka w ciągu 24h

Bezpieczne płatności Przelewy24

Gwarancja zwrotu do 14 dni

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Indyjska czarna herbata, liściasta, bez dodatków o przyjemnym aromacie i intensywnym smaku.

Herbata Assam charakteryzuje się bardzo wysoką jakością. Ma niezwykły aromat i bogaty, łatwo rozpoznawalny smak – ze względu na swoją cierpkość i intensywność.

Dodatkowo, nie bez powodu jest jednym z częściej występujących gatunków w mieszankach herbacianych, które proponuje się zaparzać do śniadania - Assam ma wyrazisty smak, dzięki czemu pobudza i dodaje energii.

Waga netto: 100 g, opakowanie: metalowa puszka z tłoczeniami

Skład: czarna liściasta herbata indyjska (100%) bez dodatków

Kraj pochodzenia: Indie

Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

 

 

 

Typ herbatyLiściasta

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zgadzam się

Nasza strona WWW używa cookies. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody możesz zablokować cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub opuścić stronę.